Uutiskirje

Mikkonen Tapani Unikko

Litografia v. 2009, ed. ainoastaan 25, 32,5x25. Koko kehystettynä patinoitu hopea/puukehys n. 57x46.

 

Tiedot

  • Ilman kehystä
  • Kehystys mukaan

310,00 €

Ostamalla tämän tuotteen voit kerätä 31 alennuspistettä. Ostoskorissasi on nyt yhteensä 31 pistettä jotka voidaan muuntaa alennuskupongiksi arvoltaan 31,00 €.


S. 1952, asuu ja työskentelee Espoo

Tapani Mikkonen on puhdasverinen graafikko, suomalaisen taidegrafiikan uudistaja ja edelläkävijä. Jo 1980-luvulla Mikkonen toi grafiikkaan monumentaalisuutta, ja osoitti, että julkinen teos voi syntyä graafisin keinoin. Rohkeilla siveltimenvedoillaan Mikkonen on myös soveltanut maalauksellisuuden grafiikkaan.

Graafikon pienikokoisessa tuotannossa ilmenee, että taiteilija sisimmiltään on piirtäjä. Teokset ovat abstrakteja, joskin monessa aavistaa maiseman. Oikukkaiden viivojen verkostoista nousee myös usein esiin tunnistettava hahmo; ihminen, eläin tai yksi taiteilijan keskeisiin teemoihin kuuluva ruukku.

Niin pienessä kuin suuressa Tapani Mikkonen on oma, avoin itsensä. Arkkeihin painautuvat nykypäivä ja menneisyys, taiteilijan elämä ja suuret klassikot. Näkemyksellisesti Mikkonen ammentaa esikuviensa, kuten Picasson, Giacomettin ja Warholin, töistä. Jokaisella vedoksellaan hän jatkaa tietään grafiikan käsityöläisenä. Ja kirjaa itsensä taidehistoriaan.

Kuvataiteen valtionpalkinnon Mikkonen sai v. 2003.