Vuorisalo Pauli

Pauli Vuorisalo s. 1944 on suomalainen kuvataiteilija ja edustaa niin sanottua pariisilaista koulukuntaa, eli hän tekee kuvataiteita hyvin laaja-alaisesti: piirroksia ja grafiikkaa, guasseja, keramiikkaa, lasitöitä, taidetekstiilejä. Hän osallistui 16-vuotiaana yhteisnäyttelyyn Porissa 1960, jolloin hän liittyi Porin taiteilijaseuraan. Sen jälke...

Pauli Vuorisalo s. 1944 on suomalainen kuvataiteilija ja edustaa niin sanottua pariisilaista koulukuntaa, eli hän tekee kuvataiteita hyvin laaja-alaisesti: piirroksia ja grafiikkaa, guasseja, keramiikkaa, lasitöitä, taidetekstiilejä. Hän osallistui 16-vuotiaana yhteisnäyttelyyn Porissa 1960, jolloin hän liittyi Porin taiteilijaseuraan. Sen jälkeen hän opiskeli Suomessa ja ulkomailla, muun muassa Pariisissa 1969–1974.[Hän on myös ollut Arabian vierailevana taiteilijana vuosina 1987 ja 2011 ja tehnyt 1980-luvulla kangasmallikokoelma Marimekko Oy:lle; Vuosina 1991-92 Pauli Vuorisalo oli Maailman luonnonsäätiön (WWF:n) Suomen rahaston ’Taide ja ekologia’ -kampanjan taiteilija.

Vuorisalo on pitänyt näyttelyjä säännöllisesti, ja hänen teoksiaan on merkittävissä kokoelmissa, kuten Amos Anderssonin, Ateneumin ja Didrichsenin taidemuseoissa, Designmuseossa, Arabian tehtaan museossa, Satakunnan museossa, Ranskan valtion kokoelmissa ja useiden yritysten kokoelmissa sekä monissa koti- ja ulkomaisissa yksityiskokoelmissa. Hän on ollut mukana perustamassa Kankaanpään taidekoulua vuonna 1965.

lisää

Vuorisalo Pauli 2 tuotetta

Näytetään 1 - 2 / 2 tuotteesta
Näytetään 1 - 2 / 2 tuotteesta