Heiskanen Outi

Outi Heiskanen s. 1937, tunnetaan pienikokoisista ihmisiä ja taruolentoja kuvaavista metalligrafiikan teoksista. Heiskasen töissä on usein mystinen satumaailman tunnelma. Hän yhdistää samaan työhön usein akvatintaa ja etsausta tai kuivaneulaa ja käyttää harvoja värejä. Heiskanen on kehittänyt kombinaatiotekniikkaa, jolloin uniikki kuva kootaan k...

Outi Heiskanen s. 1937, tunnetaan pienikokoisista ihmisiä ja taruolentoja kuvaavista metalligrafiikan teoksista. Heiskasen töissä on usein mystinen satumaailman tunnelma. Hän yhdistää samaan työhön usein akvatintaa ja etsausta tai kuivaneulaa ja käyttää harvoja värejä. Heiskanen on kehittänyt kombinaatiotekniikkaa, jolloin uniikki kuva kootaan kahden tai useamman erillisen laatan kuvia yhdistelemällä. Tätä menetelmää hyödyntäen hän on tehnyt yhteistyö vedoksia vedostajanaan toimineen Janne Laineen kanssa.

Hän oli Helsingin Juhlaviikkojen Vuoden taiteilija 1986, Kuvataideakatemian grafiikan linjan professori 1992-95 ja Kuvataideakatemian rehtori 1994-95. Hän on Helsingin yliopiston kunniatohtori vuodelta 1997 ja akateemikko vuodesta 2004.

lisää

Heiskanen Outi 7 tuotetta

Näytetään 1 - 7 / 7 tuotteesta
Näytetään 1 - 7 / 7 tuotteesta